Colver staakt rechtszaken tegen R.A.F.C.

0

Colver, de vennootschap van de familie Collin, stopt al haar rechtszaken tegen R. Antwerp FC. En dat door tussenkomst van de nieuwe sterke man Gunther Hofmans. Colver eiste het geld dat het jarenlang in The Great Old had gestoken terug. Dat bedrag liep volgens Colver op tot minstens 4,2 miljoen euro. “Dit is belangrijk voor de financiële toekomst van de club”, zegt Gunther Hofmans.

Al sinds de jaren negentig sprong de familie Collin via de holdingmaatschappij Colver financieel bij om The Great Old boven water te houden. Onder andere in het geschil met de Schotense zakenman Tony Gram. Door tussenkomst van Colver werd een verkoop van de Bosuilgronden in 2006 vermeden. Maar in januari 2008 was de maat voor Colver vol. Het hof van beroep had beslist dat Tony Gram nog eens recht had op 500.000 euro. Toenmalig voorzitter Eddy Wauters vond een nieuwe geldschieter: KTM Beheer uit Malle. In die deal werd ook een aankoopoptie op de gronden bedongen. Een optie die intussen door KTM ook gelicht is, en waardoor KTM Beheer tot op heden nog alijd eigenaar is van de gronden.

Colver stapte daarop naar het gerecht om die verkoop aan KTM Beheer te laten vernietigen en om 4,2 miljoen euro aan geïnvesteerde gelden terug op te eisen. Niet zo lang geleden was Colver ook betrokken bij het proces rond de ontbinding van nv Antwerp Stadion. De rechtszaken lopen nog en bleven een donkere schaduw werpen op het ‘nieuwe’ RAFC. Dat kan enkel slagen als schuldeisers uit het verleden hun vorderingen zouden bevriezen.

Na weken onderhandelen heeft Hofmans nu een akkoord bereikt met de familie Collin. De nieuwe nv RAFC Management neemt alle rechten van Colver over en neemt haar plaats over in al die lopende rechtszaken. Logisch gevolg: alle lopende rechtszaken zullen stopgezet worden.

Daar staat een financiële compensatie tegenover, maar daar willen de partijen geen details over prijsgeven. “Het dispuut tussen Colver en vzw RAFC is via tussenkomst van nv RAFC Management en Gunther Hofmans beëindigd en alle gerechtsprocedures worden onmiddellijk stopgezet”, meldt Colver in een mededeling. Ook Gunther Hofmans reageert tevreden: “Dit is erg belangrijk voor de financiële toekomst van onze club.” Gisterenavond vonden er op de Bosuil ook twee belangrijke vergaderingen plaats. Er werd gestemd over de positie van huidig voorzitter Jan Michel en bestuurder Dirk Stoop. De twee overleefden de stemming en blijven in hun functie. “Ik hoop dat de rust nu terugkeert”, reageert Jan Michel. “En dat de sanering wordt verdergezet en dat de focus nu eindelijk terug op het sportieve gaat liggen.” Ook de jaarrekening van vzw RAFC werd goedgekeurd. Dat is noodzakelijk om de licentie te kunnen aanvragen.

Bron: KAV/RVD voor Het Laatste Nieuws (2-2-2012)

Delen: