Open Stadion: Dug Out

 

Project R. Antwerp F.C.: de club als stimulans om werkloze jongeren te introduceren op de arbeidsmarkt.

Dankzij het Open Stadion Fonds startte Royal Antwerp Football Club tijdens het seizoen 2006-’07 met het project ‘Dug-out’. Werkloze jongeren worden via hun interessesfeer (voetbal) klaargestoomd voor een job en aangemoedigd om de sprong te wagen naar de arbeidsmarkt. Gezien het grote succes gaat R. Antwerp F.C. graag op die weg verder.

De Great Old richt zich op jonge Antwerpse werklozen die een leefloon genieten. Die jongeren krijgen een sociale tewerkstelling van één jaar aangeboden. Via opdrachten in en rond de infrastructuur van het stadion wordt ze marktgerichte competenties aangeleerd om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Die opdrachten bestaan vooral uit schoonmaak, groenzorg, schilderen en metaalbewerking. Het resultaat van de deelname aan het project is een doorstroming van de deelnemers naar het normale economische circuit of een deelname aan een vervolgopleiding.

R.A.F.C. wil haar engagement binnen het Open Stadion Fonds nog verbreden, binnen het lokaal tewerkstellingsbeleid, door het organiseren van een grote jobbeurs en ook op andere terreinen als onderwijs (organisatie van voetbaltornooien voor het deeltijds onderwijs) en buurtsport (infrastructuur ter beschikking stellen voor buurtsportactiviteiten).

Het ‘Dug Out’ project, uitgewerkt i.s.m. Werkvormm vzw, houdt ook samenwerking in met verschillende stedelijke diensten als sport, werkgelegenheid, economie en de V.D.A.B.