Verslagen seizoen 2009-2010

Verslagen van de FASC vergaderingen van de afgelopen seizoenen

Moderator: Moderator Team

Gesloten
brutus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2459
Lid geworden op: 10-09-2004 14:00
Slagzin: Rood is de kleur waar paars het meest naar verlangt.
Locatie: Hoboken
Contacteer:

Het verslag van de 1e vergadering op donderdag 20 augustus 2009

· We openen het nieuwe seizoen met een minuut stilte voor de supporters die vorig seizoen van ons heen zijn gegaan.
· Na de naamafroeping, verslag vorige vergadering en het kasverslag steken we van wal.

· Wie geen busplaten heeft en naar Lierse gaat rijden moet dit voor maandag in orde hebben.

· De FASC heeft 2 aanvragen gekregen om een nieuwe ASC op te straten.
· Uit Oostmalle : ASC 1880, deze groep bestaat momenteel uit 10 man en wil vooral mensen uit de regio aantrekken.
· Uit Geel, ASC de Kempen, groep trouwe fans van ongeveer 15 man die zou willen uitgroeien tot ongeveer 40. focust vooral op regio Mol, Herentals enz. Er wordt gestemd en iedereen is voor, er volgt wel een opmerking van Antwerp Finest en Magic Reds, nl. als er teveel clubs zijn, zal het nog moeilijker zijn om tickets voor toppers te krijgen. FASC is van mening dat deze mensen nu ook al gaan zien, er staat trouwens een stop op het aantal ASC’s, nl. 25.

· De LED-boarding staat er nu zondag tegen Bleid. De originele boarding staat nog steeds op het Kiel. Rudy Ryckewaert heeft een andere deal gesloten, er komt een boarding die ook gebruikt wordt door een Nederlandse club. Men komt deze zondag om 07.00 leveren. We vragen helpende handen om deze mee te lossen en op te stellen.

· Zoals in de statuten vermeld staat is er om de 2 jaar een herverkiezing van verschillende functies in het bestuur mogelijk. Dit jaar kan men zich kandidaat stellen om voorzitter, communicatie beheerder of feestbestuurder te worden. Graag uw kandidatuur naar info@fasc.beDit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

· Theatervoorstelling den Derby de RAFC voorstelling van 16/09/08 is volledig uitverkocht. Er is een extra voorstelling voorzien op 06/09/09. Tickets bestellen via Rudy Schoepen 0495/262333 of via Julien de Ridder.

· Tickets Lierse : vorig jaar kregen we 1560 tickets, dit jaar in eerste instantie 990 en nu 780. Dit is exact de helft van vorig jaar. Ze bouwen speciaal voor ons een noodtribune, men bouwt een nieuwe tribune voor de bezoekers. Voor de andere ploegen staat er niets, zou men maar 200 staanplaatsen rond het veld krijgen. Volgend jaar is er een bezoekersvak van 2500 man. Het voorstel van de federatie is om het aantal tickets dat de clubs vorig seizoen gekregen hebben, om dit in de helft te doen. Er volgt een anonieme stemming over volgende vraag : “wil je met het aantal verminderde tickets dat gekregen wordt naar Lierse rijden?” Het resultaat was 9-9 . We vroegen naar alternatieven : kan er geen extra vak gekregen worden? Julien krijgt geen medewerking van Lierse, er is geld genoeg in Lier. Wat als we allemaal gaan, gaan ze ons tegen houden? Wie gaat zonder ticket geraakt er niet in, bussen zullen omgeleid worden. We roepen de aantallen af die de clubs krijgen en er volgt een 2e stemming met de vraag : “gaan we naar Lierse of komen we met z’n allen op de Bosuil zien” Het resultaat was terug 9-9 de beslissing moet door de FASC voorzitter genomen worden. Na beraadslaging van het bestuur wordt er besloten om de verplaatsing naar Lier te maken. De wedstrijd wordt ook getoond in het bosuilstadion voor de thuisblijvers. Inkom is 5€ pp. We onderzoeken de mogelijkheid om de teleurgestelde leden van de supportersclubs een korting te geven op het inkomticket.

· De clubs die naar Lierse rijden moeten laten weten met welke busmaatschappij ze rijden. Tickets komen halen vanaf 25/08 15.00 Tickets kosten 14.5€

· Punt Allerlei :
o de actie steun RATKO bracht tot nu toe 2371€ op. Op de fandag haalden we 1300€ bijeen. Picture Shop gaat T-shirts laten maken waarvan de opbrengst integraal naar het fonds gaat.
o Den Os wil meer personen toelaten op de vergadering en wenst de Antwerpsupporter die de Dodentocht heeft uitgelopen proficiat. Hij heeft namelijk heel de tijd met een Antwerpvlag rondgelopen. Wie foto’s heeft mag deze mailen naar info@fasc.beDit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
o Pagadder vraagt hoelang T2 nog gesloten is – normaal tegen Brussels open.

· Volgende vergadering op 17/09/09

Verslag opgemaakt door: Bram Broeckx
Op 19 Januari 2008 om 01u32 heeft menne kleinzoon het levenslicht gezien.
Op 03 September 2009 om 07u49 heeft menne tweede kleinzoon eveneens het levenslicht gezien.
Op 31 Oktober 2014 om 10u 01 hebben we onze eerste kleindochter in ons leven mogen verwelkomen

Afbeelding
brutus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2459
Lid geworden op: 10-09-2004 14:00
Slagzin: Rood is de kleur waar paars het meest naar verlangt.
Locatie: Hoboken
Contacteer:

Dagorde:
Gastspreker Rudy Ryckewaert
huldiging Glenn van de Cliënt
Verplaatsing Bergen
Kandidatuur FASC bestuur
aanvraag peterschap
ticketinfo
punt allerlei

Verslag vergadering:
· De gast van vanavond is Rudy Ryckewaert, deze is al ongeveer 27 jaar supporter van Antwerp, sinds een viertal jaar bezig met RAFC.TV en nu al een maand of twee Commercieel Manager bij Antwerp.
· Antwerp probeert naar volgend organigram te gaan :
o Boekhouding : Paul Bistiaux
o Sportieve administratie : Carl Geeraerts
o Commercieel : Rudy en zijn team

· Het team van Rudy is dus verantwoordelijk voor sponsoring, merchandise, abonnementen, etc. cru gezegd: alles wat geld binnen brengt.

· In die korte tijd dat Rudy manager is heeft hij al enkele dingen gerealiseerd :
o Shirtsponsoring van AS de Piet (een trouwe Antwerpfan waar de club kan op rekenen) en Sunweb, die laatste lanceert binnekort een actie voor de Antwerpfans waar deze korting krijgen als ze een reis boeken. Voor elke geboekte reis via een Antwerpfan krijgt de club extra sponsoring
o LED reclame: Rudy bedankt ten eerste de mensen die al geholpen hebben bij het installeren van de boarding. We zoeken nog steeds extra vrijwilligers die mee kunnen komen helpen. Deze mensen krijgen drankbonnetjes of een wedstrijdticket. Het systeem van de doeken kost veel geld, om een voorbeeld te geven, het doek van CEPA rond het hele veld kost 7000€. Het voordeel van de LED reclame is dus dat deze kostprijs wegvalt, je reclame beweegt en je kan per wedstrijd sponsoren. De prijs is 500€ excl.BTW voor een filmpje van 15sec. Normaal krijg je een herhaling om de 5 minuten.
o Nieuwe kantoren voor de commerciële cel in het tennisgebouw, de renovatie hiervan kost Antwerp niets, dit is een sponsoring van oa. AS de Piet en Stone Carpet.
o We opwaarderen ook de seats, het eten daar en het contact tussen de sponsors. We proberen op deze manier niet alleen meer seats te verkopen, maar ook om de onderlingen connecties tussen de verschillende mensen te verbeteren. Een eerste aanleiding hiertoe is het sponsorevent. Op zulk event kan men netwerken tussen verschillende sponsors.

· Er is vanalles gepland:
o merchandising, uitbrengen van sjaals ter ere van het 130-jarig bestaan van de club. Er zijn 2 ontwerpen die binnekort in de winkel liggen.
o We zouden graag spelersshirts kunnen bedrukken in clubshop Bosuil, dit is echter een zware investering, wie heeft er connecties die zouden kunnen helpen?
o De supporters kunnen ook helpen : wie een sponsor aanbrengt krijgt 10% van het gesponsorde bedrag. De supporters kunnen ook helpen door te kopen bij de sponsors En dit ook laten weten aan de commerciële cel, zo staan we sterk bij de onderhandelingen.

· De deal met ATV is ook rond, om de 2 weken zal RAFC.TV op donderdagavond te zien zijn op ATV. Hier bereiken we meer sponsors dan op Exqi.

· Tijden de winterstop evalueren we de LED-boarding, dit hangt echter samen met de prestaties van de club… De huurprijs van de LED boarding is gedekt, al wat er extra binnekomt is winst. Vergeet niet dat je op het Kiel 85.000€ per jaar moet betalen om op de boarding te komen. Het team van verkopers is er niet fulltime mee bezig, maar na de uren.

· Het luidsprekersysteem is voor 70% klaar. Rudy bedankt nogmaals alle fans voor de sponsoring

· Na de pauze laat Frank weten dat er op 26/09, thuis tegen Ronse een huldiging voorzien is voor Glenn van de Cliënt. Hij sponsorde alle jeugdploegen van Antwerp en was ook al jarenlang fan. Zijn vader komt samen met Karl Kodat de aftrap geven, er zullen spandoeken hangen en ook op de LED boarding zal er een tekst verschijnen. Er wordt ook gevraagd om samen You’ll never walk alone te zingen.

· Voor deze wedstrijd zullen er ook kalendertjes worden uitgedeeld, deze zijn ook gesponsord door De Cliënt

· Een opmerking over de verplaatsing naar Bergen : de discobus was tof, maar de Federatie vraagt om dit niet meer te doen wegens problemen met stewards, politie, andere supportersclubs enz. Gelieve met idereen rekening te houden, niet iedereen wil na de wedstrijd nog staan feesten aan de bussen, maar velen willen gewoon meteen naar huis.

· Er is een kandidatuur binnen gekomen voor het FASC bestuur, Johan Kerkhofs wil mee in het feestbestuur stappen.

· Gelieve de aanvragen voor peterschappen te sturen naar info@fasc.beDit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken , gelieve ook daar het peterschap van vorig seizoen te bevestigen.

· We herhalen het nogmaals dat de Federatie dit jaar strenger zal optreden en daarom vragen wij nogmaals met aandrang om correcte ledenlijsten en namenlijsten binnen te brengen. Ook verwachten wij jullie op de vergaderingen wanneer het geen combiregeling is. Ook vragen wij om steeds de tickets te kopen in de clubshop voor verplaatsing, met de extra euro betalen ze de stewards van Antwerp. Met al deze puntjes zal er in de toekomst rekening gehouden worden bij de toekenning van tickets.
o Luik : 16€ zitplaats, 12€ staan, tickets kunnen nu al gekocht worden. GEEN combi
o Beveren : 18€ zitplaats, 800 tickets, COMBI op vrijdag 2/10 om 20.30

· Allerlei:
o Antwerp Devils organiseren een Halloweentocht op 31/10 vanaf 22.00. Vertrek in de Great Old, inschrijven kan bij Kris en Heidi van de Great Old
o Stewards : vergeet niet dat Bengaals vuur afsteken uit het stadion ook onder de voetbalwet valt!
o Metropool had een vraag : hoe komen we te weten of een lid van ons stadionverbod heeft? De lijsten kunnen we niet bekend maken, valt onder de wet van de privacy, je kan het wel vragen bij Frank in de clubshop.

· Volgende vergadering op 22/10/09

Verslag opgemaakt door: Bram Broeckx
Op 19 Januari 2008 om 01u32 heeft menne kleinzoon het levenslicht gezien.
Op 03 September 2009 om 07u49 heeft menne tweede kleinzoon eveneens het levenslicht gezien.
Op 31 Oktober 2014 om 10u 01 hebben we onze eerste kleindochter in ons leven mogen verwelkomen

Afbeelding
brutus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2459
Lid geworden op: 10-09-2004 14:00
Slagzin: Rood is de kleur waar paars het meest naar verlangt.
Locatie: Hoboken
Contacteer:

Verslag 22 oktober 2009

Dagorde:
Naamafroeping, Opmerking verslag vorige vergadering, Peterschap clubs, Sinterklaasfeest, Ludo Van Campenhout, busplaten, sanctie rwZurenborg, Bosuiltjes

Verslag vergadering:

• Julien en Frank zijn verontschuldigd, Rudi is maar even bij ons wegens ziekte, vandaar is Martin voorzitter vandaag.


•Peterschap
Het Peterschap van volgende clubs is aanvaard : Kempen, 1880 en Pagadder. Ook de overige clubs die hun peterschap van de vorige jaren bevestigd hebben zijn opnieuw aanvaard. De clubs moeten wel zelf contact leggen met de spelers.


•De Sint
Het jaarlijkse Sinterklaasfeest gaat dit jaar door op 6/12 in het ACC. Om 13.00 begint de magische show waarin ook diertjes een rol hebben. Er is plaats voor max. 50 kindjes, snel inschrijven is de boodschap. Heidi zoekt ook nog sponsors voor in het Sinterklaas boekje. Onze gast LVC krijgt de eer om als eerste te sponsoren, en hij doet dit dan ook meteen.


•Gastspreker
Ludo Van Campenhout komt een ‘stand van zaken’ geven ivm het nieuwe stadion. Dit zou een echte landmark in de stad worden, 25.000 zitjes, uitbreidbaar naar 40.000 mocht België mee het WK 2018 mogen organizeren. Men zou willen starten met de bouw van dit stadion tussen 2010 en 2012.


•Busplaten
De ASC’s die nog geen busplaat hadden kunnen deze nu afhalen na betaling van hun borg. Deze busplaten moeten ook gebruikt worden bij niet-combi verplaatsingen.


• Na de pauze verduidelijken we de sanctie van RW Zurgenborg.
Nadat de politie ons ongeregeldheden had gemeld ivm de verplaatsing naar Luik, gepleegd door RW Zurgenborg heeft de Federatie beslist om deze club te sanctioneren. De club mocht de eerstkomende 5 wedstrijden niet rijden en staat de komende 3 jaar onder toezicht van de Federatie. Laat ons duidelijk zijn dat de Federatie niet de leden, maar wel de club sanctioneert. Tevens kan de Federatie enkel bij combiregeling beslissen aan wie er kaarten verkocht worden. We willen met deze sanctie een voorbeeld stellen naar alle clubs toe dat we deze ongeregeldheden niet meer kunnen tolereren. Indien er zich ongeregeldheden voordoen op een bus, zouden we graag hiervan op de hoogte gebracht worden. Dit om te voorkomen dat wanneer deze ‘relschoppers’ uit een welbepaalde ASC gezet worden, we andere ASC’s kunnen verwittigen. Het is niet zo dat we met die ‘3 jaar toezicht’ bedoelen dat we de club bij de minste baldadigheid zullen schrappen. We wensen enkel meer geïnformeerd te worden zodat we alle supportersclubs kunnen beschermen. Laat ons ook duidelijk zijn dat de namen die doorgespeeld worden NIET aan de politie worden doorgegeven.


• Bosuiltjes :
Pagadder zou graag naar de kerstmarkt in Keulen gaan op 19/12. inschrijven kan bij het bestuur van deze club.
De Kempen laat weten dat hun mail niet macheert.
Graag beter in’t oog houden dat er voldoende kindertickets zijn bij combi-regelingen!Verslag opgemaakt door: Broeckx Bram
Op 19 Januari 2008 om 01u32 heeft menne kleinzoon het levenslicht gezien.
Op 03 September 2009 om 07u49 heeft menne tweede kleinzoon eveneens het levenslicht gezien.
Op 31 Oktober 2014 om 10u 01 hebben we onze eerste kleindochter in ons leven mogen verwelkomen

Afbeelding
brutus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2459
Lid geworden op: 10-09-2004 14:00
Slagzin: Rood is de kleur waar paars het meest naar verlangt.
Locatie: Hoboken
Contacteer:

Dagorde:
Naamafroeping, Opmerking verslag vorige vergadering, Peterschappen clubs, voorstel bestuur FASC, OPEL game, RWZ, Sinterklaasfeest, Ticketinfo Eupen, Bosuiltjes

Verslag vergadering:

• Opmerking verslag vorige vergadering
kindertickets Beveren. Bij beperking van tickets voor deze wedstrijd is er beslist om geen kindertickets te bestellen maar om deze in te ruilen voor volwassenen. Verschillende leden hebben hierdoor echter ‘volle pot’ moeten betalen voor kinderen. De Federatie zal de clubs aanspreken voor wie kindertickets moet hebben.


• Gastsprekers
Er zijn vandaag geen gastsprekers wegens de afzegging van Kevin Oris en van Sunweb.


• Peterschap
ASC 150 zou een 2e peter willen, dit is echter geweigerd omdat deze speler al peter is van een andere club.
2 peters kunnen, op voorwaarde dat het om ‘vrije spelers’ gaat.


• Voorstel
Na de voorvergadering van het bestuur kwamen we tot volgend voorstel : Wat willen de clubs op de agenda zetten, waar willen jullie over praten? Laat ons dit weten, min. 10 dagen voor de volgende vergadering en we plaatsen dit op de agenda. Voorstellen te sturen naar info@fasc.be

•FASC
De bedoeling van de FASC is om er te zijn voor de fans, we doen ons best om iedereen zo goed mogelijk te helpen.
We proberen steeds hemel en aarde te zetten voor alle ASC’s. Er zijn echter problemen die de FASC nooit zal kunnen oplossen.
Ticketprijzen, lonen die niet betaald worden, ed. dit moet op een ander niveau opgelost worden.
We kunnen enkel het ongenoegen over brengen. We zouden heel graag het charter RAFC – FASC ondertekend zien.
Op deze manier krijgen we erkenning als officieel orgaan van de club en zouden we bv. de coördinatie vergaderingen kunnen bijwonen.
We krijgen regelmatig vragen over de ticketprijs, we vragen al 5 jaar een daling van de ticketprijs – we krijgen daar steeds een kort antwoord over : Antwerp heeft het geld nodig.
Ook krijgen we dikwijls het verwijt dat we nooit reageren op artikels in de pers, we reageren elke keer – maar deze worden nooit gepubliceerd.


•ASC RW Zurenborg
Bij deze wensen wij ook nog een laatste keer terug te komen op het ‘geval Zurenborg’
De zever op het forum, per mail ed moet stoppen. De bedoeling was om een duidelijk signaal te geven aan het bestuur van de supportersclub.
Het bestuur van RWZ had deze sanctie aanvaard. Uiteindelijk zullen ze 1 wedstrijd gemist hebben, de match in Beveren.
Als de 3 jaar toezicht zo’n probleem geven, dan zit deze club met een probleem.
Ipv deze beslissing door te communiceren naar de leden, volgde er een soort campagne op internet, tot in het stadion toe.
Daar houdt het op voor ons, heeft deze club dan liever dat de politie straft?
Dit moet stoppen, dit brengt de goede werking van de Federatie in gevaar. Bij deze dus een oproep naar Edi toe (aanwezig op de vergadering) : deze zever moet stoppen, doe een oproep aan uw bestuur en uw leden.


•De Sint
Het Sinterklaasfeest is een groot succes, dit is nu al uitverkocht. Er zullen 56 kindjes aanwezig zijn.
Sponsoring in het ‘Sinterklaasclubbladje’ is nog steeds welkom.


• Ticketinfo Eupen
geen combi – 680 overdekte en 300 niet overdekte staanplaatsen.
Let op, er is geen parking voorzien, probeer dus om zoveel mogelijk samen met bussen te rijden.
Koop je tickets in voorverkoop op Antwerp, deze extra euro gaat volledig naar de stewards.


• Punt allerlei
NIHIL


• Volgende FASC : 17/12/09


Verslag opgemaakt door: Broeckx Bram
Op 19 Januari 2008 om 01u32 heeft menne kleinzoon het levenslicht gezien.
Op 03 September 2009 om 07u49 heeft menne tweede kleinzoon eveneens het levenslicht gezien.
Op 31 Oktober 2014 om 10u 01 hebben we onze eerste kleindochter in ons leven mogen verwelkomen

Afbeelding
brutus
Site Admin
Site Admin
Berichten: 2459
Lid geworden op: 10-09-2004 14:00
Slagzin: Rood is de kleur waar paars het meest naar verlangt.
Locatie: Hoboken
Contacteer:

verslag 22/01/2010

Dagorde:
Gastspreker Eric Hofman , ticketinfo, communicatie clubs, NSF, FASC CUP, varia

Verslag vergadering:

•Gastspreker
De gast vanavond is Eric Hofman, de meeste mensen kennen hem vooral van RAFC.TV.

Deze Antwerpenaar is een Antwerpfan die reeds 4 generaties met de club verbonden is.
Allemaal zijn ze natuurlijk supporter, maar zijn vader heeft in het eerste elftal gespeeld, maakte zijn debuut in 1946 samen met Vic Mees en heeft dus mee in het kampioenenelftal gespeeld. Hij heeft dus ook met Eddy Wauters gespeeld.
Later is hij ook trainer van Antwerp geweest. De jeugd van Eric heeft zich dus ook op Antwerp afgespeeld.

Ondertussen heeft hij ook een professionele carrière van ongeveer 30 jaar. Hij heeft gepionierd in commerciële radio en tv. Eric heeft voor VTM, SBS, Sony, Pioneer enz. gewerkt; Hij was ook 15 jaar lang de stem van VTM.

Ondertussen had hij ook zijn eigen productiehuis waar Rudy Ryckewaert hem ongeveer 5 jaar geleden gevraagd heeft om bij RAFC.TV te helpen.
Zo is hij er bij Antwerp ingerold.

De laatste tijd heeft hij advies gegeven aan de voorzitter en dmv van deze contacten kwam ik de situatie van de club te weten. Ik ken Eddy Wauters zeer goed, oa door de jarenlange geschiedenis tussen onze familie. Ik heb zeer kritisch naar de zaken gekeken, maar ben wel steeds opbouwend te werk gegaan.
De gesprekken onder 4 ogen met de voorzitter zijn steeds zeer constructief. Sinds ’93 is het met de club bergaf gegaan, maar vooral de laatste weken raast de club echt door m’n leven. Ik ben er dag en nacht mee bezig. Als je aan de binnenkant van de club zit worden je veel dingen duidelijk en begrijp je alles veel beter.
Laat me dit staven met een voorbeeld: de transfer van Geoffrey Hairemans.
o Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik de initiatiefnemer van de RAFC Toolbar. Er kwam zeer veel kritiek op de communicatie over deze transfer. De krant heeft toen een risico genomen met het bericht te publiceren voor de transfer rond was. Probleem was dat op dat moment de transfer echter niet rond was en wij dus niet konden publiceren. Vanaf dat alles betaald was (=transfer is rond) belde de voorzitter me en 5 minuten later kwam het op de toolbar. Ook heb ik dit probleem verduidelijkt op het forum. Zo zijn er nog veel voorbeelden, waar ik me echter niet achter wil verstoppen, ik weet dat er problemen zijn.

o De club is niet rijk, dus kunnen we geen full-time medewerkers betalen. Men zou eigenlijk kunnen stellen dat we een amateurclub zijn die profvoetballers in dienst heeft. Deze structuur kost ons zeer veel geld. In mijn ogen gaan we beter naar een professionele structuur met amateurvoetballers.

o Ik heb van EW ‘carte blanche’ gekregen om de club naar veiliger oorden te krijgen. Do whatever it takes zijn de gebruikte woorden.
Er zijn 3 pijnpunten die opgelost moeten worden.

Relatie met de supporters
Relatie met de pers
Relatie met de sponsors
o Initiatieven die reeds genomen zijn :

Clubblad, om onze supporters te verwennen, een restyling als magazine in full colour. De verkoop wordt nu ook in stands gedaan.
De relatie met de pers normaliseren, je kan je er vragen bij stellen, maar je kan er ook iets aan doen. Er verschijnen zeer veel zaken niet, en dat lijdt tot wrijvel bij de supporters. We kunnen natuurlijk niet ontkennen dat de pers ook ontvangen en verzorgd moet worden.
Communicatie, er was niemand voor, maar nu is er een aanspreekpunt. Je hebt de toolbar en nu ook het salesplatform antwerpmedia.com

We moeten de neuzen terug in dezelfde richting krijgen, respect voor de supporter tonen en zijn steun waarderen. Ik geloof in de club, de kleuren en de supporters.
We moeten respect hebben voor de fans en onze waardering tonen. Dit vraagt echter tijd en kracht, maar jullie zullen dit snel genoeg merken.
Kijk niet achteruit maar vooruit want de club heeft de supporters nodig.
Door onwetendheid en verkeerde of geen communicatie hebben velen een verkeerd beeld van de club. Hier moet aan gewerkt worden, al moeten de grote problemen op bestuursvlak intern beslecht worden. Je moet ook rekening houden met de structuur van de VZW, je kan niet om de figuur van EW heen.
Hij is een voorzitter, en als hij weg is wordt hij een grote schuldeiser van de club. De vereffening van KVM is een totaal andere situatie als deze van Antwerp.
De curator beslist wat hij doet met de club. Onze reputatie kennende zal dit niet zo gunstig zijn als wat er met KV beslist is. Hoe geraken we terug uit 3e klasse?

De persoonlijke mening van Eric is de volgende :

o Hergroepeer in 2e klasse, de supporters zijn de basis van de club, geef mij steun. Ik verdedig geen beleid, ben zeer kritisch tov de huidige gang van zaken. De relatie met de basis (de supps) moet verbeteren. Het vertrouwen moet hersteld worden.

o Geef dit jaar nog alles op sportief vlak en voer volgend seizoen een realistisch beleid met realistische doelstellingen. Daaraan kunnen de supporters dan realistische verwachtingen aan koppelen.

•Sfeer
Er worden vragen gesteld bij de sfeer in het stadion. Iedereen weet echter dat het gebruik van Bengaals vuur verboden is. Als Antwerp zijnde is het zeer moeilijk om gecontroleerde sfeeracties gedaan te krijgen van politie en BZ. Alle voorstellen ter sfeerverbetering zijn echter welkom.


•Kalender
De aangepaste kalender van de terugronde is naar alle clubs gestuurd.


Reactie op mails van ticketinfo:
er reageerden maar 7 clubs. Dit is ontoelaatbaar. Zelfs als je geen tickets nodig hebt, laat iets weten aub.


• Ticketinfo
o Brussels : 1500 tickets COMBI
o Doornik : 1000 tickets COMBI
o Ronse : geen combi

• Standpunt FASC:
wij kunnen niets veranderen in de Raad van Beheer met haar geassocieerde leden, wij kunnen echter wel onze diensten aanbieden om de dagelijkse werking van de club te verbeteren. Dit staat nog niet op punt, maar we zijn hier wel mee bezig oa met de hervorming naar een VZW. Wij als FASC zijn voor de club, niet voor de ‘tijdelijke personen’ we willen ons dan ook volledig inzetten voor de club. We gaan naar de voorzitter om een termijnvisie te vragen alsook de status van het comite “ad hoc”

•Charter
Charter FASC –RAFC is nog niet getekend door de club, hieronder staat oa in dat we vertegenwoordiging krijgen op de Algemene vergadering, vergeet niet dat de supporter de hoofdsponsor van de club is. Hiervoor zouden we graag de FASC veranderen naar een VZW waar elke fan lid van kan worden. Hierdoor kunnen we een groter draagvlak vormen voor de fans.

• NSF
De Nationale Supporters Federatie haar jaarlijks feest gaat dit jaar door in Oostende op 12 juni. Er is een dagprogramma voorzien met receptie, maaltijd en dansfeest. Prijs is 58€

•FASC CUP

De FASC Cup gaat dit jaar door op 24 april. Dit levend tafelvoetbaltoernooi wordt gespeeld met max. 12 ploegen van 10 man per club. We vragen 50€ inschrijvingsgeld per club. Wie betaald heeft is ingeschreven.


•Klacht Luik 2008
Info ivm klacht LUIK: verstuurd op 9/11/2008, “het wordt verder onderzocht”

•Punt allerlei
Mail Rudy Ryckewaert: verkoop van het veld per m2, dit wordt verder onderzocht.
Classics: 30 april Comedy Cup in het CC Merksem, info bij Julien


• Volgende vergadering op 18 februari 2010


Verslag opgemaakt door: Broeckx Bram
Op 19 Januari 2008 om 01u32 heeft menne kleinzoon het levenslicht gezien.
Op 03 September 2009 om 07u49 heeft menne tweede kleinzoon eveneens het levenslicht gezien.
Op 31 Oktober 2014 om 10u 01 hebben we onze eerste kleindochter in ons leven mogen verwelkomen

Afbeelding
Gesloten