Wat is ACT as 1!

Forum voor ACT as 1! waar je uw vragen kan stellen, meer kan vinden over ACT as 1! en de acties voor en door ACT as 1!

http://www.actasone.be

Moderator: Moderator Team

Gesloten
Gebruikersavatar
HerrieJ
Site Admin
Site Admin
Berichten: 17191
Lid geworden op: 10-09-2004 10:43
Slagzin: RAFC is a religion!
Locatie: In't land van (d)Waas
Contacteer:

23-03-2014 18:59

Beste Voetballiefhebber
Beste Antwerpenaar
Beste Antwerp Fan

Nooit was het momentum zo groot om als Antwerp Fan maar ook als Antwerpse Community om het heft in eigen handen te nemen. Nooit was de noodzaak zo hoog om oplossingen te brengen en bruggen te bouwen tussen alle stakeholders in het Royal Antwerp Football Club verhaal. Het is nu, in een tijd van grootste nood, belangrijk om partijen te verenigen en zo het vertrouwen te herstellen. Dit is een verhaal over een positief initiatief met een oprechte motivatie en een ijzersterke strategie.

ACT is een vzw die als doel heeft om het Fan Participation Project, waarvoor reeds alle overkoepelende supportersverenigingen zich unaniem hebben geëngageerd, te helpen realiseren. Met dit project kunnen en willen wij bewijzen dat de Antwerp Fans wel degelijk in staat zijn om mee te besturen en zo een duurzame en succesvolle club uit te bouwen in Antwerpen.

Onze grootste challenge in deze missie is iedereen bekend, het is de eeuwenoude aartsvijand van de uiterst kritische Antwerpenaar: Verdeeldheid. De basis van alle succes zal dus gebouwd worden op vertrouwen. We moeten het vertrouwen van onze, terecht kritische, Antwerpenaar in zijn club terug herstellen door kwaliteit, professionaliteit, transparantie, eenheid, duurzaamheid, democratie en een gezonde ambitie te verenigen in een solide visie.

Daarvoor hebben we dan ook jaren research gedaan en een top team van geëngageerde mensen samen gebracht als core team in deze vzw. Deze mensen zijn tot de conclusie gekomen dat de combinatie van de twee meest bewezen succesmodellen uit het buitenland garanderen dat deze constellatie het beter zal doen dan eender welk model dat vandaag bestaat in het Belgische voetbal. Die 2 gigantische succesverhalen zijn:
1. De 50%+1 participatieregel uit de Bundesliga
2. De Community Fondsenwerving uit de Premier League en andere landen
Tel daarbij het unieke DNA van de Antwerpenaar en Antwerp Fan en je hebt MAGIC !

Om dit project de juiste uitstraling en boodschap te laten uitstralen kozen we voor een krachtige naam die iedereen toelaat om ook heel eenvoudig het verhaal te kunnen verder vertellen. Alles waar dit verhaal om draait zit er dan ook in vervat. ACT as 1 staat in eerste instantie voor daadkracht en de baseline ‘as one’ duidt dan ook de zeer krachtige oproep naar eenheid, want die maakt macht. De drie letters staan voor de essentie van onze visie en de stakeholders:

ANTWERP

Alles wat met Royal Antwerp Football Club maar ook met de Stad Antwerpen te maken heeft omdat beiden veel voor mekaar kunnen betekenen op sociaal, economisch en financieel vlak. Onze stad en politici hebben daarom een belangrijke rol te spelen en verantwoordelijkheid te nemen om de verankering met de lokale supporters te helpen realiseren. Onze club kan en zou niet zomaar verhandeld mogen kunnen worden aan eender welke buitenlandse investeerder.

COMMUNITY

Met ACT as one willen we de slapende reus, namelijk, de Antwerpse Community enthousiasmeren en engageren. We willen alle mensen die een hart hebben voor Antwerps Topvoetbal verenigen in 1 oprecht project dat op die manier de onaangeboorde schat van resources kan activeren.
Stakeholders? de gezinnen, de jeugdvoetballers, de bedrijven, de haven, de diamant, de mode, toerisme, andere Antwerpse sportclubs, de Stad, de Provincie, politici, etc…
Potentieel? FC Twente, 10 jaar geleden failliet en een veel kleinere stad dan Antwerpen of Rotterdam… had dit jaar 46 miljoen euro te besteden, Feyenoord 38 miljoen, FC Utrecht en ADO Den Haag 14 miljoen. Dat komt omdat FC Twente de buurt, de wijken en de maatschappij heeft ingeschakeld.”

TRUST

Is het woord dat zowel oorzaak als oplossing aangeeft, namelijk: enerzijds vertrouwen in een vooruitstrevende en vernieuwde beleidsvisie met bijhorende professionele structuur. En anderzijds ook een Trust of Fonds dat de financiële middelen kan genereren om ook het financiële vertrouwen in de club te herstellen.

Hoe werkt deze Trust:
De vzw biedt dankzij haar rechtsvorm en statuten een legale en democratische structuur die opgezet is door juridische specialisten met trackrecord ter zake. Zij hebben zich tevens ook gebaseerd op de EU en UEFA approved modellen die FASc de voorbije jaren uitgebreid besturdeerde en verdedigde tot in het EU parlement.
Fans kunnen een lidmaatschap kopen en dus OWNER worden van hun club voor het eenmalige bedrag van 135 Euro. Het is niet alleen een symbolisch getal nu onze club 135 jaar oud wordt maar het is ook een zeer democratisch bedrag. Met deze 135 euro worden ze ook OWNER en verwerven ze stemrecht. 1 fan, 1 vote. Hierdoor garanderen we een transparant en democratisch bestuur vanuit de vzw en kunnen de vertegenwoordigers van het grootste kapitaal van de club zich eindelijk en ook met trots, owner noemen van hun club. Wie het idee en ACT gewoon wil ondersteunen kan ook gewoon MEMBER worden voor 10 Euro per jaar. Ook de Owners betalen een jaarlijkse Membership bijdrage van 10 Euro. Bedrijven kunnen ook sponsoren maar enkel op persoonlijke naam een OWNER worden. Hun sponsoringsbijdragen zijn dan ook volledig legaal aftrekbaar waarvoor we attesten kunnen aanleveren.

Johan Cruijf zei ooit: elk nadeel heeft ook zijn voordeel… De huidige patstelling is dus een unieke opportuniteit voor ACT as one om zich op te werpen als neutrale onderhandelaar en katalysator naar alle stakeholders rond RAFC:

De Antwerp Fans ZIJN het sociaal kapitaal van de club en dankzij het fonds ook koopkracht
De Antwerp Fans HEBBEN een neutrale en oprechte onderhandelingspositie en dus ook een grotere gunfactor dan eender welke individuele schuldeiser of investeerder.
De vzw Antwerp Community Trust BIEDT een oplossing aan de hele community om enerzijds te geloven in het model en anderzijds dus ook mee te investeren in het project
Last but not least willen we jullie graag nog eens herinneren dat dit een project is waar we niets zijn als individu maar waar we alles zijn als collectief, en laat dat nu net zijn waar de Antwerp Fans een ontegensprekelijke topreputatie in hebben. Dat Antwerpgevoel is ook de reden waarom Antwerp Fans, waar ze ook gaan, de emotie beroeren van vriend en vijand. Mooiste voorbeeld uit de recente geschiedenis was onze trip naar Nottingham Forrest. Alle home fans spraken tijdens en na de wedstrijd over die Antwerp Fans. Zij bedankten ons op hun stadiumschermen en achteraf mochten we ontelbare mails vol lof ontvangen waarin men ons prees en bedankte om hen nog eens nederig te maken en hen in hun in eigen land te tonen waar het om draait in voetbal: onvoorwaardelijke en oprechte passie. Het is dit Antwerpgevoel beste vrienden dat ons collectief onverslaagbaar maakt. Zonder jullie kunnen we dit project niet realiseren, samen met jullie kunnen we de hele Antwerp Community activeren: ACT as 1

Rood-Witte groet,
Het bestuur
ANTWERP COMMUNITY TRUST
ACT as 1

http://www.actasone.be
Afbeelding

Twitter account forum: @GreatOld1880 --> #rafc voor als je zelf op twitter Antwerpgerelateerde berichten post ;-)

Steun het forum via Paypal zodat we online kunnen blijven.
Gebruikersavatar
HerrieJ
Site Admin
Site Admin
Berichten: 17191
Lid geworden op: 10-09-2004 10:43
Slagzin: RAFC is a religion!
Locatie: In't land van (d)Waas
Contacteer:

27-03-2014 09:54

Beste Antwerpsupporter of sympathisant,

Het water staat de club aan de lippen. We moeten nu handelen om Royal Antwerp Football Club weer gezond te maken, zowel op financieel als sportief vlak. Op massale aanvraag werd de VZW ACT deze week opgericht en werd er een rekeningnummer geopend.

Het rekeningnummer is:

IBAN : BE92 953 126 900 823
BIC : CTBKBEBX
Rekening op naam van VZW ACT met zetel te Broederminstraat 9, 2018 Antwerpen.


Om ons project te steunen vragen wij u om 135,00 € te storten op voormeld rekeningnummer. U kan ook Cash storten bij BEO BANK, Turnhoutsebaan 106 te 2100 Deurne. In uw betalingsmededeling naam, voornaam en rijksregisternummer vermelden.

In afwachting van de site die online komt, stuurt u na de overschrijving een mail met volgende gegevens naar info@actasone.be:

Naam + Voornamen
Geboortedatum
Adres
Telefoonnummer
Rijksregisternummer
Email

Hierna wordt u volwaardig lid van de VZW ACT en zal u stemrecht hebben in de Algemene Vergadering van de VZW. Eveneens vragen wij deze boodschap massaal te verspreiden. Wij werken intussen hard verder om een participatie in de club RAFC te bekomen.

Met Rood-witte groeten
Namens het VZW ACT BESTUUR
Julien De Ridder
Voorzitter
Afbeelding

Twitter account forum: @GreatOld1880 --> #rafc voor als je zelf op twitter Antwerpgerelateerde berichten post ;-)

Steun het forum via Paypal zodat we online kunnen blijven.
Gebruikersavatar
HerrieJ
Site Admin
Site Admin
Berichten: 17191
Lid geworden op: 10-09-2004 10:43
Slagzin: RAFC is a religion!
Locatie: In't land van (d)Waas
Contacteer:

27-03-2014 17:09

ACT! as 1: de toekomst van RAFC begint hier en nu met jullie!

ACT! as 1 neemt een vliegende start: de roadshows missen hun doel niet en het aantal enthousiaste reacties is moeilijk bij te houden. De statuten zijn ingediend, het rekeningnummer is in orde en de eerste lidgelden en giften stromen binnen. Maar nu begint het echte werk!

Daarom is het team van ACT! as 1 op zoek naar versterking. Ben jij thuis in:

* commercial/sales/marketing,
* secretariaatswerk,
* financiën,
* of IT
dan horen we dat graag via bestuur@actasone.be!

Samen maken we als gepassioneerde vrijwilligers en als professionals een succes van ACT! as 1!

Loyal to the Royal Antwerp FC!
Afbeelding

Twitter account forum: @GreatOld1880 --> #rafc voor als je zelf op twitter Antwerpgerelateerde berichten post ;-)

Steun het forum via Paypal zodat we online kunnen blijven.
Gesloten