ACT! as one: vragen topic [part II]

Forum voor ACT as 1! waar je uw vragen kan stellen, meer kan vinden over ACT as 1! en de acties voor en door ACT as 1!

http://www.actasone.be

Moderator: Moderator Team

steffen
Junior
Junior
Berichten: 1974
Lid geworden op: 25-05-2008 21:36
Locatie: España

Mijn volmacht is in orde!
Too little too late.
buitenbeentje
Top voetballer
Top voetballer
Berichten: 29515
Lid geworden op: 19-08-2008 19:40
Locatie: Pelt

steffen schreef:
28-10-2019 20:54
Mijn volmacht is in orde!
Die van mij ook.
Gebruikersavatar
h3x4
Junior
Junior
Berichten: 883
Lid geworden op: 03-08-2011 14:16
Slagzin: Welkom in de hel !

Ik ken helaas niet echt iemand die morgen tijd heeft.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk

Rust in vrede broertje, je hebt het verdiend na deze lange strijd. Wim de Clerck :ynwa:
nathan
Eerste Elftal
Eerste Elftal
Berichten: 5875
Lid geworden op: 26-06-2017 12:33
Slagzin: De Bosuil zal altijd een plaats blijven, waar je echte voetbalpassie vindt. No matter what!

h3x4 schreef:
28-10-2019 22:21
Ik ken helaas niet echt iemand die morgen tijd heeft.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
De Jelle :evillaugh:
We come one
https://youtu.be/0jDYQEVySR8
Passion is not a crime! We are football.
Always have been. Always will be.
steffen
Junior
Junior
Berichten: 1974
Lid geworden op: 25-05-2008 21:36
Locatie: España

h3x4 schreef:
28-10-2019 22:21
Ik ken helaas niet echt iemand die morgen tijd heeft.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Het is kort dag, maar probeer eens via bestuur@actasone.be.
Too little too late.
buitenbeentje
Top voetballer
Top voetballer
Berichten: 29515
Lid geworden op: 19-08-2008 19:40
Locatie: Pelt

Misschien zitten hier wel mensen die gaan en nog wel een volmacht willen meepakken.
steffen
Junior
Junior
Berichten: 1974
Lid geworden op: 25-05-2008 21:36
Locatie: España

KAA Gent Foundation houdt de vinger aan de pols als het om de maatschappelijke rol van voetbal gaat.

https://www.kaagent.be/nl/supporter/new ... tzZP0OZnuo
Open Brief aan Voetbal Vlaanderen
28-10-2019

Bij de start van het voetbalseizoen publiceerde Voetbal Vlaanderen een open brief met zes aanbevelingen aan het Belgische voetbal. Vanuit de vaststelling dat er in deze open brief te weinig aandacht was voor de reële noden van de lokale voetbalclubs formuleren 14 Gentse voetbalverenigingen samen met de KAA Gent Foundation een antwoord met vijf aanbevelingen voor alle betrokken voetbalinstanties. (Foto's: Arnaud Van de Sompel)

Elke voetballiefhebber ontwaakte afgelopen jaar uit de voetbaldroom: propere handen, matchfixing, kwetsende spreekkoren, agressie, racisme, seksueel overschrijdend gedrag,… Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe maatschappelijke problematieken tot uiting komen op en rond onze velden. Als lokale voetbalclubs vormen we in het voetballandschap de eerste lijn. We bieden duizenden kinderen en jongeren kwaliteitsvolle sport en ontspanning. Onze honderden vrijwilligers zijn onze kracht. We staan paraat, elke dag van de week, week in week uit, in weer en wind.

Voetbal Vlaanderen zou onze eerste bondgenoot moeten zijn. We merken echter dat de federatie steeds verder af staat van de lokale realiteit en nauwelijks aandacht heeft voor voetbalverenigingen die binnen een superdiverse en complexe stedelijke realiteit het hoofd boven water proberen te houden.

1. Clubondersteuning is maatwerk
Als lokale voetbalclubs verwachten we van Voetbal Vlaanderen een ondersteunende rol met initiatieven die onze lokale werking ten goede komen. Dat vergt van Voetbal Vlaanderen enig inlevingsvermogen in onze lokale realiteit. Hoe versterken we onze lokale basis? Hoe kunnen we groeien als club? Hoe werven we trainers en vrijwilligers? Hoe vergroten we betrokkenheid van ouders en buurtbewoners? Hoe gaan we om met superdiversiteit? Een club die in de problemen komt krijgt van Voetbal Vlaanderen meer boetes dan ondersteuning. Omdat er agressie was, omdat de verwarming in de kleedkamer is uitgevallen, omdat een team niet tijdig aan de aftrap is geraakt. Dat net maatschappelijke noden veelal aan de basis liggen van de incidenten die tot boetes leiden, deert Voetbal Vlaanderen niet. Als lokale voetbalclubs vragen we een ondersteuningsbeleid dat niet vertrekt vanuit de gemiddelde Vlaamse voetbalclub, maar een beleid dat rekening houdt met onze stedelijke context, waar diversiteit, uitsluiting en kinderarmoede nopen tot maatwerk, met maatschappelijke initiatieven die onze clubs versterken in de essentie van ons bestaan: mensen verenigen en laten sporten. Omdat we geloven dat sterke voetbalverenigingen met sterke wortels in de samenleving de meest duurzame basis vormen voor een sterk sportief voetbalbeleid.

2. Verlaag de drempels voor opleiding
Het opleidingsaanbod van Voetbal Vlaanderen en de Vlaamse Trainersschool (VTS) focust eenzijdig op sporttechnische groei met hoogdrempelige trainerscursussen, initiaties in video-analyse, talentscouting, physical en mental coaching. Trainers kunnen licentiepunten en clubs kunnen auditsterren verzamelen. Wie niet mee is, verzamelt minder punten en sterren en kan vooral rekenen op nog minder steun. De meeste trainers van onze clubs zijn vrijwilligers die minstens driemaal per week op de club actief zijn. Het zijn vaak studenten of jonge ouders. Gelet op onze stedelijke context kunnen we steeds meer rekenen op ouders met een migratieachtergrond of op personen uit andere kansengroepen. De lokale voetbalvereniging is voor hen één van de weinige laagdrempelige en interculturele plaatsen waar ze zich kunnen engageren. Zonder hun engagement zouden onze clubs niet meer bestaan. Welnu, de drempels in het huidige opleidingsaanbod sluiten het merendeel van onze vrijwilligers de facto uit. Sinds vijf jaar kaarten we dit probleem aan, tevergeefs. Sinds drie jaar organiseren we in Gent zelf onze eigen laagdrempelige vormingsinitiatieven. Daarbij hebben we aandacht voor de maatschappelijke noden waarmee we worden geconfronteerd. Op sporttechnisch vlak beperken we ons tot enkele basisvaardigheden. In tegenstelling tot een cursus anatomie, de organisatie van dribbelvoetbaltornooien, digitalisering of video-analyse geloven we dat aandacht voor dagelijkse maatschappelijke noden meer noodzakelijk is om onze clubs te versterken, zowel in onze sportieve rol als in onze rol als open voetbalverenigingen.

3. Iedereen is voetbal, voetbal is iedereen
Onze sport groeit. Nadat onze clubs in de voorbije jaren de interculturele samenleving hebben ontdekt, breken G-voetbal, damesvoetbal en wandelvoetbal voor senioren helemaal door. Ook Futsal en pleintjesvoetbal zijn sterk opkomende voetbalvormen. Nieuwe voetbalinitiatieven blijven voor Voetbal Vlaanderen echter een niche, opportuniteiten voor dure campagnes ook. De focus van het huidige voetbalbeleid ligt nog steeds op een competitieve voetbalomgeving van (jonge) mannen. Nooit ging er toch meer aandacht naar voetballende dames dan vandaag? Dat klopt. We stellen echter vast dat de duurzame uitbouw van damesvoetbal in onze lokale voetbalclubs minder prioritair is dan marketing, talentdetectie en topsport. Jonge meisjes worden via tienlessenreeksen op scholen warm gemaakt voor the beautiful game. Maar wat met de jongedames die na de schoolinitiatie op zoek gaan naar een lokale club? Hoe worden de lokale clubs op deze instroom voorbereid? En wat als het aanbod ontoereikend blijkt? Een ander pijnpunt is het gebrek aan daadkracht in de strijd tegen uitsluiting en racisme. Alle mediacampagnes ten spijt, blijven meldingen onbeantwoord en ontbreekt een breed gedragen geïntegreerde aanpak. Wij wensen samenwerking met de federatie om te kunnen evolueren naar verenigingen waar jong, oud, man, vrouw, x, met of zonder beperking, groot en klein kunnen sporten, gelijkwaardig als voetballende mensen in een samenleving die alle mensen als gelijkwaardig beschouwt.

4. Investeer in voetbalcapaciteit
Ondanks grote investeringen in voetbalinfrastructuur door de Stad Gent en door KAA Gent staan er in onze stad 700 kinderen en jongeren op een wachtlijst. Zij willen graag voetballen maar kunnen dat niet doen bij gebrek aan velden en kleedkamers, trainers en begeleiders. We hebben de ambitie ons te organiseren als open en brede maatschappelijke voetbalclubs, maar worden in deze ambitie geremd door een manifest gebrek aan voetbalinfrastructuur. We kijken voor een oplossing van dit probleem niet enkel naar de overheid, maar ook naar de voetbalwereld zelf. Wanneer wordt het principe van social return ook bovenlokaal gebruikt om het tekort aan voetbalinfrastructuur aan te pakken? Kunnen de opbrengsten die door de voetbalwereld worden gegenereerd ook gebruikt worden om te investeren in de basis van het voetbal? Kunnen de successen van de nationale ploeg ook aangewend worden om de lokale voetbalclubs sterker te maken? Welke zin heeft het om de dromen van duizenden kinderen aan te wakkeren, wetende dat er in het bijzonder in onze steden geen plaats is om deze dromen waar te maken?

5. Een ethische spelersmobiliteit
En dat brengt ons opnieuw bij het uitgangspunt van ons betoog. Wanneer wordt de jonge voetballer (m/v/x) centraal geplaatst in het voetbalbeleid? Zeker bij de wijze waarop vandaag met talentvolle kinderen wordt omgegaan. Clubs worden daarbij assertiever en deinzen er niet voor terug om - vaak kwetsbare - kinderen tot viermaal per week op een busje te zetten om 50 km verderop opgeleid te worden. Met de lokroep om profvoetballer te kunnen worden, worden schoolcarrières gebroken en ondergeschikt gemaakt aan een onvervulbare droom. Eliteclubs hebben steeds meer oog voor de schoolloopbaan van hun spelers. Doch, de beschreven tendens zet zich vandaag door bij clubs die op interprovinciaal niveau acteren. Clubs die niet verder kijken dan de sportieve ontwikkeling van hun spelers. Wanneer voetballers daar na enkele jaren op basis van hun sportieve prestaties negatief worden geëvalueerd, spat de droom uit elkaar. In het bijzonder kinderen en jongeren uit een kwetsbare omgeving worden door deze praktijken mentaal gebroken. Voetbal Vlaanderen vraagt meer ethiek? Welaan dan, neem maatregelen om scouting regionaal te beperken en om de rol van ‘begeleiders’ aan banden te leggen. Wat baat het om ethische charters of andere Panathlonverklaringen te ondertekenen, als het welzijn van de voetballer ondergeschikt is aan de sportieve groei van de voetbalclub?

Voetbal Vlaanderen, er ligt werk op de plank. Wij zijn klaar voor een andere aanpak. We rekenen daarbij ook op de steun van onze federatie. Lees deze open brief dan ook als een uitgestoken hand met één duidelijke vraag: werk aan een integraal voetbalbeleid waar het welzijn van de voetballer (m/v/x) centraal staat, in dienst van de sport en van de samenleving.

Namens de Gentse voetbalclubs, verenigd in het partnerschap Elk Talent Telt:
Too little too late.
keving
Eerste Elftal
Eerste Elftal
Berichten: 7673
Lid geworden op: 04-11-2006 15:20

steffen schreef:
29-10-2019 14:39
KAA Gent Foundation houdt de vinger aan de pols als het om de maatschappelijke rol van voetbal gaat.

https://www.kaagent.be/nl/supporter/new ... tzZP0OZnuo
Open Brief aan Voetbal Vlaanderen
28-10-2019

Bij de start van het voetbalseizoen publiceerde Voetbal Vlaanderen een open brief met zes aanbevelingen aan het Belgische voetbal. Vanuit de vaststelling dat er in deze open brief te weinig aandacht was voor de reële noden van de lokale voetbalclubs formuleren 14 Gentse voetbalverenigingen samen met de KAA Gent Foundation een antwoord met vijf aanbevelingen voor alle betrokken voetbalinstanties. (Foto's: Arnaud Van de Sompel)

Elke voetballiefhebber ontwaakte afgelopen jaar uit de voetbaldroom: propere handen, matchfixing, kwetsende spreekkoren, agressie, racisme, seksueel overschrijdend gedrag,… Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe maatschappelijke problematieken tot uiting komen op en rond onze velden. Als lokale voetbalclubs vormen we in het voetballandschap de eerste lijn. We bieden duizenden kinderen en jongeren kwaliteitsvolle sport en ontspanning. Onze honderden vrijwilligers zijn onze kracht. We staan paraat, elke dag van de week, week in week uit, in weer en wind.

Voetbal Vlaanderen zou onze eerste bondgenoot moeten zijn. We merken echter dat de federatie steeds verder af staat van de lokale realiteit en nauwelijks aandacht heeft voor voetbalverenigingen die binnen een superdiverse en complexe stedelijke realiteit het hoofd boven water proberen te houden.

1. Clubondersteuning is maatwerk
Als lokale voetbalclubs verwachten we van Voetbal Vlaanderen een ondersteunende rol met initiatieven die onze lokale werking ten goede komen. Dat vergt van Voetbal Vlaanderen enig inlevingsvermogen in onze lokale realiteit. Hoe versterken we onze lokale basis? Hoe kunnen we groeien als club? Hoe werven we trainers en vrijwilligers? Hoe vergroten we betrokkenheid van ouders en buurtbewoners? Hoe gaan we om met superdiversiteit? Een club die in de problemen komt krijgt van Voetbal Vlaanderen meer boetes dan ondersteuning. Omdat er agressie was, omdat de verwarming in de kleedkamer is uitgevallen, omdat een team niet tijdig aan de aftrap is geraakt. Dat net maatschappelijke noden veelal aan de basis liggen van de incidenten die tot boetes leiden, deert Voetbal Vlaanderen niet. Als lokale voetbalclubs vragen we een ondersteuningsbeleid dat niet vertrekt vanuit de gemiddelde Vlaamse voetbalclub, maar een beleid dat rekening houdt met onze stedelijke context, waar diversiteit, uitsluiting en kinderarmoede nopen tot maatwerk, met maatschappelijke initiatieven die onze clubs versterken in de essentie van ons bestaan: mensen verenigen en laten sporten. Omdat we geloven dat sterke voetbalverenigingen met sterke wortels in de samenleving de meest duurzame basis vormen voor een sterk sportief voetbalbeleid.

2. Verlaag de drempels voor opleiding
Het opleidingsaanbod van Voetbal Vlaanderen en de Vlaamse Trainersschool (VTS) focust eenzijdig op sporttechnische groei met hoogdrempelige trainerscursussen, initiaties in video-analyse, talentscouting, physical en mental coaching. Trainers kunnen licentiepunten en clubs kunnen auditsterren verzamelen. Wie niet mee is, verzamelt minder punten en sterren en kan vooral rekenen op nog minder steun. De meeste trainers van onze clubs zijn vrijwilligers die minstens driemaal per week op de club actief zijn. Het zijn vaak studenten of jonge ouders. Gelet op onze stedelijke context kunnen we steeds meer rekenen op ouders met een migratieachtergrond of op personen uit andere kansengroepen. De lokale voetbalvereniging is voor hen één van de weinige laagdrempelige en interculturele plaatsen waar ze zich kunnen engageren. Zonder hun engagement zouden onze clubs niet meer bestaan. Welnu, de drempels in het huidige opleidingsaanbod sluiten het merendeel van onze vrijwilligers de facto uit. Sinds vijf jaar kaarten we dit probleem aan, tevergeefs. Sinds drie jaar organiseren we in Gent zelf onze eigen laagdrempelige vormingsinitiatieven. Daarbij hebben we aandacht voor de maatschappelijke noden waarmee we worden geconfronteerd. Op sporttechnisch vlak beperken we ons tot enkele basisvaardigheden. In tegenstelling tot een cursus anatomie, de organisatie van dribbelvoetbaltornooien, digitalisering of video-analyse geloven we dat aandacht voor dagelijkse maatschappelijke noden meer noodzakelijk is om onze clubs te versterken, zowel in onze sportieve rol als in onze rol als open voetbalverenigingen.

3. Iedereen is voetbal, voetbal is iedereen
Onze sport groeit. Nadat onze clubs in de voorbije jaren de interculturele samenleving hebben ontdekt, breken G-voetbal, damesvoetbal en wandelvoetbal voor senioren helemaal door. Ook Futsal en pleintjesvoetbal zijn sterk opkomende voetbalvormen. Nieuwe voetbalinitiatieven blijven voor Voetbal Vlaanderen echter een niche, opportuniteiten voor dure campagnes ook. De focus van het huidige voetbalbeleid ligt nog steeds op een competitieve voetbalomgeving van (jonge) mannen. Nooit ging er toch meer aandacht naar voetballende dames dan vandaag? Dat klopt. We stellen echter vast dat de duurzame uitbouw van damesvoetbal in onze lokale voetbalclubs minder prioritair is dan marketing, talentdetectie en topsport. Jonge meisjes worden via tienlessenreeksen op scholen warm gemaakt voor the beautiful game. Maar wat met de jongedames die na de schoolinitiatie op zoek gaan naar een lokale club? Hoe worden de lokale clubs op deze instroom voorbereid? En wat als het aanbod ontoereikend blijkt? Een ander pijnpunt is het gebrek aan daadkracht in de strijd tegen uitsluiting en racisme. Alle mediacampagnes ten spijt, blijven meldingen onbeantwoord en ontbreekt een breed gedragen geïntegreerde aanpak. Wij wensen samenwerking met de federatie om te kunnen evolueren naar verenigingen waar jong, oud, man, vrouw, x, met of zonder beperking, groot en klein kunnen sporten, gelijkwaardig als voetballende mensen in een samenleving die alle mensen als gelijkwaardig beschouwt.

4. Investeer in voetbalcapaciteit
Ondanks grote investeringen in voetbalinfrastructuur door de Stad Gent en door KAA Gent staan er in onze stad 700 kinderen en jongeren op een wachtlijst. Zij willen graag voetballen maar kunnen dat niet doen bij gebrek aan velden en kleedkamers, trainers en begeleiders. We hebben de ambitie ons te organiseren als open en brede maatschappelijke voetbalclubs, maar worden in deze ambitie geremd door een manifest gebrek aan voetbalinfrastructuur. We kijken voor een oplossing van dit probleem niet enkel naar de overheid, maar ook naar de voetbalwereld zelf. Wanneer wordt het principe van social return ook bovenlokaal gebruikt om het tekort aan voetbalinfrastructuur aan te pakken? Kunnen de opbrengsten die door de voetbalwereld worden gegenereerd ook gebruikt worden om te investeren in de basis van het voetbal? Kunnen de successen van de nationale ploeg ook aangewend worden om de lokale voetbalclubs sterker te maken? Welke zin heeft het om de dromen van duizenden kinderen aan te wakkeren, wetende dat er in het bijzonder in onze steden geen plaats is om deze dromen waar te maken?

5. Een ethische spelersmobiliteit
En dat brengt ons opnieuw bij het uitgangspunt van ons betoog. Wanneer wordt de jonge voetballer (m/v/x) centraal geplaatst in het voetbalbeleid? Zeker bij de wijze waarop vandaag met talentvolle kinderen wordt omgegaan. Clubs worden daarbij assertiever en deinzen er niet voor terug om - vaak kwetsbare - kinderen tot viermaal per week op een busje te zetten om 50 km verderop opgeleid te worden. Met de lokroep om profvoetballer te kunnen worden, worden schoolcarrières gebroken en ondergeschikt gemaakt aan een onvervulbare droom. Eliteclubs hebben steeds meer oog voor de schoolloopbaan van hun spelers. Doch, de beschreven tendens zet zich vandaag door bij clubs die op interprovinciaal niveau acteren. Clubs die niet verder kijken dan de sportieve ontwikkeling van hun spelers. Wanneer voetballers daar na enkele jaren op basis van hun sportieve prestaties negatief worden geëvalueerd, spat de droom uit elkaar. In het bijzonder kinderen en jongeren uit een kwetsbare omgeving worden door deze praktijken mentaal gebroken. Voetbal Vlaanderen vraagt meer ethiek? Welaan dan, neem maatregelen om scouting regionaal te beperken en om de rol van ‘begeleiders’ aan banden te leggen. Wat baat het om ethische charters of andere Panathlonverklaringen te ondertekenen, als het welzijn van de voetballer ondergeschikt is aan de sportieve groei van de voetbalclub?

Voetbal Vlaanderen, er ligt werk op de plank. Wij zijn klaar voor een andere aanpak. We rekenen daarbij ook op de steun van onze federatie. Lees deze open brief dan ook als een uitgestoken hand met één duidelijke vraag: werk aan een integraal voetbalbeleid waar het welzijn van de voetballer (m/v/x) centraal staat, in dienst van de sport en van de samenleving.

Namens de Gentse voetbalclubs, verenigd in het partnerschap Elk Talent Telt:
Interessant voor discussie. Met hele hoop punten waarin ik ze volg. Toch ook een paar waarin ik andere mening heb...
Olivier
Site Admin
Site Admin
Berichten: 14606
Lid geworden op: 16-09-2004 11:13
Locatie: Merksem

doorbraak ?
Benklak
Reserve speler
Reserve speler
Berichten: 4094
Lid geworden op: 11-09-2004 13:09

Olivier schreef:
30-10-2019 09:14
doorbraak ?
Ja. Er komt een 3wekelijks tot maximum maandelijks overleg binnen een communityraad waaarbij de community manager van de club verplicht aanwezig moet zijn. Deze raad is er voor alle betrokken partijen, stad, district, dynamite, fasc, g fans, locos, act as 1,... en wordt voorgezeten door een bestuurder van act. De communityraad is gebaseerd op 5 pijlers. Ze zullen er binnen de komende weken meer over communiceren.
huxley
Reserve speler
Reserve speler
Berichten: 4056
Lid geworden op: 09-02-2005 23:47
Locatie: kapellen

Ik ben er vooral blij om dat die taak vanuit de club toegewezen is aan Sascha Van de Sande. Da's er echt ene die luistert, en die ook effectief probeert om iets gedaan te krijgen. Ik heb op de club nooit anders geweten dan dat je van iedereen aan wie je iets vroeg, altijd grote beloftes kreeg, maar er werd nooit effectief iets gedaan. De enige twee uitzonderingen daarop waren Thomas Slembrouck en Sascha Van de Sande. Dus als hij hier vanuit de club mee zijn schouders onder zet, acht ik de kans heel groot dat er ook effectief iets mee zal worden gedaan.
Ik kon helaas gisteren niet aanwezig zijn; iemand een idee hoeveel mensen zijn komen opdagen? Als daar een man of tien was, is dat geen goed signaal naar de club toe, natuurlijk...
janssens
Top voetballer
Top voetballer
Berichten: 20423
Lid geworden op: 03-04-2007 19:03
Slagzin: Is it just me, or is it getting crazier out there?
Locatie: Antwerpen

huxley schreef:
30-10-2019 14:05
Ik ben er vooral blij om dat die taak vanuit de club toegewezen is aan Sascha Van de Sande. Da's er echt ene die luistert, en die ook effectief probeert om iets gedaan te krijgen. Ik heb op de club nooit anders geweten dan dat je van iedereen aan wie je iets vroeg, altijd grote beloftes kreeg, maar er werd nooit effectief iets gedaan. De enige twee uitzonderingen daarop waren Thomas Slembrouck en Sascha Van de Sande. Dus als hij hier vanuit de club mee zijn schouders onder zet, acht ik de kans heel groot dat er ook effectief iets mee zal worden gedaan.
Ik kon helaas gisteren niet aanwezig zijn; iemand een idee hoeveel mensen zijn komen opdagen? Als daar een man of tien was, is dat geen goed signaal naar de club toe, natuurlijk...

Ruw geschat een goede 100 man.
Nostalgie is ook niet meer wat het was
RAFCRIK
Eerste Elftal
Eerste Elftal
Berichten: 5592
Lid geworden op: 25-03-2009 14:00
Slagzin: Met Kwadro ramen en deuren!
Locatie: TII: N / Borsbeek

75 eerder.
Het is niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden.

Afbeelding

Fußball ist Fußball und Politik bleibt Politik.
steffen
Junior
Junior
Berichten: 1974
Lid geworden op: 25-05-2008 21:36
Locatie: España

Bedankt om te komen, janssens en RAFCRIK, want aanwezigheid (als blijk van interesse) is inderdaad belangrijk ten opzichte van de club.
Too little too late.
dirty harry
Junior
Junior
Berichten: 1800
Lid geworden op: 09-11-2004 15:31

Ontgoocheld te lezen dat act as one die flauwe zever van de Jupiler pro league steunt om ‘discriminerende en kwetsende spreekkoren en uitlatingen’ te verbannen, steunt.
Ik hoop dat de focus toch ergens anders gelegd zal worden.
Bruges is a f*cking shithole (Colin Farrell, 2008)
RAFCRIK
Eerste Elftal
Eerste Elftal
Berichten: 5592
Lid geworden op: 25-03-2009 14:00
Slagzin: Met Kwadro ramen en deuren!
Locatie: TII: N / Borsbeek

dirty harry schreef:
15-11-2019 01:16
Ontgoocheld te lezen dat act as one die flauwe zever van de Jupiler pro league steunt om ‘discriminerende en kwetsende spreekkoren en uitlatingen’ te verbannen, steunt.
Idem! Wat een kul.
Het is niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden.

Afbeelding

Fußball ist Fußball und Politik bleibt Politik.
keving
Eerste Elftal
Eerste Elftal
Berichten: 7673
Lid geworden op: 04-11-2006 15:20

dirty harry schreef:
15-11-2019 01:16
Ontgoocheld te lezen dat act as one die flauwe zever van de Jupiler pro league steunt om ‘discriminerende en kwetsende spreekkoren en uitlatingen’ te verbannen, steunt.
Ik hoop dat de focus toch ergens anders gelegd zal worden.
De #nultolerantie... Heb daar toch eens gevraagd wat voor hen nultolerantie is en waar die grens moet liggen... En als die grens te ver ligt of ze dan ook voor de fans gaan opkomen? Dat ze niet mee hun kar gaan draaien naar de bond en clubbestuurders. Dat act net was opgericht om de fans meer inspraak te kunnen geven...
Benieuwd wat de reactie hierop gaat zijn. Het zou me toch ook ontgoochelen dat ze hierin de fans in de steek gaan laten als het overdreven maatregelen worden... Zeker dat ik ze dan nog zo vaak heb liggen verdedigen. Ook nog bij PDC ze heb liggen verdedigen, terwijl Steffen daar serieus werd aangevallen door bestuur en fasc...
Ik ben is benieuwd of ik er reactie op ga krijgen...
Gebruikersavatar
Jemme
Eerste Elftal
Eerste Elftal
Berichten: 8862
Lid geworden op: 30-10-2006 21:53
Slagzin: Alles kapot

Waar lezen jullie dat? Op Facebook neem ik aan? Inderdaad uitermate ontgoochelend.
Roads? Where we are going we don't need roads. (Doc Brown)
keving
Eerste Elftal
Eerste Elftal
Berichten: 7673
Lid geworden op: 04-11-2006 15:20

Jemme schreef:
16-11-2019 00:58
Waar lezen jullie dat? Op Facebook neem ik aan? Inderdaad uitermate ontgoochelend.
Ze schrijven niet echt iets verkeerd op hun pagina bij de link naar het nieuws van de pro league...
'' racisme, discriminatie, kwetsende spreekkoren horen niet thuis in een voetbalstadion. Alle clubs in de pro league slaan de handen in elkaar .
#nultolerantie , #coyr"...

Op zich niets verkeerd met deze tekst. Maar zat dus wel met de vraag wat ik hierboven heb geschreven.
Dit is artikel ze hebben gedeeld...

https://www.sport.be/nl/jupilerproleagu ... AVKYzVVnF4
RAFCRIK
Eerste Elftal
Eerste Elftal
Berichten: 5592
Lid geworden op: 25-03-2009 14:00
Slagzin: Met Kwadro ramen en deuren!
Locatie: TII: N / Borsbeek

Is er al veel overleggecomiteerd?

Misschien kunnen jullie bij de volgende sessie de tegen dan hopelijk massaal "getekende" onlinepetitie tegen de trommels op tafel gooien? :)
Het is niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden.

Afbeelding

Fußball ist Fußball und Politik bleibt Politik.
RedexKAP
Junior
Junior
Berichten: 2220
Lid geworden op: 06-05-2011 17:04
Locatie: Oost

https://royalantwerpfc.be/rafc-organiseert-kerstactie/

Mooie actie.
Zit ACT er voor iets tussen?
I ' m feeling Supersonic, give me Gin and Tonic
RedexKAP
Junior
Junior
Berichten: 2220
Lid geworden op: 06-05-2011 17:04
Locatie: Oost

RedexKAP schreef:
10-12-2019 10:45
https://royalantwerpfc.be/rafc-organiseert-kerstactie/

Mooie actie.
Zit ACT er voor iets tussen?
Mezelf quoten :oops:
https://www.gva.be/cnt/dmf20191224_0478 ... e-kerstmis

al had ik er toch 20 cadeaus afgedaan.
I ' m feeling Supersonic, give me Gin and Tonic
Antwerp for life !
Junior
Junior
Berichten: 1033
Lid geworden op: 19-07-2012 17:06
Slagzin: Wa was de letste ?
Locatie: Antwerpen

RedexKAP schreef:
RedexKAP schreef:
10-12-2019 10:45
https://royalantwerpfc.be/rafc-organiseert-kerstactie/

Mooie actie.
Zit ACT er voor iets tussen?
Mezelf quoten :oops:
https://www.gva.be/cnt/dmf20191224_0478 ... e-kerstmis

al had ik er toch 20 cadeaus afgedaan.
1980 cadeaukes ? Das raar ....
Proud owner !!!
RedexKAP
Junior
Junior
Berichten: 2220
Lid geworden op: 06-05-2011 17:04
Locatie: Oost

Antwerp for life ! schreef:
24-12-2019 15:51
RedexKAP schreef:
RedexKAP schreef:
10-12-2019 10:45
https://royalantwerpfc.be/rafc-organiseert-kerstactie/

Mooie actie.
Zit ACT er voor iets tussen?
Mezelf quoten :oops:
https://www.gva.be/cnt/dmf20191224_0478 ... e-kerstmis

al had ik er toch 20 cadeaus afgedaan.
1980 cadeaukes ? Das raar ....
Amaai...
I ' m feeling Supersonic, give me Gin and Tonic
Murdock1880
Junior
Junior
Berichten: 1856
Lid geworden op: 24-11-2005 01:09

Antwerp for life ! schreef:
24-12-2019 15:51
RedexKAP schreef:
RedexKAP schreef:
10-12-2019 10:45
https://royalantwerpfc.be/rafc-organiseert-kerstactie/

Mooie actie.
Zit ACT er voor iets tussen?
Mezelf quoten :oops:
https://www.gva.be/cnt/dmf20191224_0478 ... e-kerstmis

al had ik er toch 20 cadeaus afgedaan.
1980 cadeaukes ? Das raar ....
Mensen met een gehandicaptekaart maar geen abo hebben, mogen dan weer niet op de plaatsten staan die voorzien zijn voor zo'n personen ! Dit tegen een match tegen Genk waar dat de parking nog niet eens vol was. Dat is dan weer de andere kant van RAFC ! Ik heb bv geen abo om andere mensen een kans te geven om de 14 dagen te komen kijken, omdat mijn rug dat niet aankan ! Dus niet beginnen zeveren neem dan een abo ! :) Kost mij trouwens maar 100 euro voor een jaar. Dus daar zit het probleem niet. Dikke schande maar dat geven ze niemand niet mee natuurlijk !! Gehandicapte plaatsten enkel voorzien voor mensen met een abo waar lees je dat ??
Plaats reactie